Previous Article Next Article Malý kutil
Posted in Zboží

Malý kutil

Malý kutil Posted on 30.4.2023

Dětský ponk nadchne nejen tatínka, ale i synka. Promiňte, dítě. Holčičky nesmíme vynechávat, taky mohou podlehnout kouzlu šroubováků a matiček. Ideální věk pro pořízení jsou tak dva roky věku dítěte. Sice u většiny pracovních stolů píše výrobce, že jsou vhodné od tří let, ale jen se tak jistí, aby dítě nespolklo menší součástky. Pokud si váš potomek již nic do pusy nestrká, klidně mu ho můžete pořídit. Může se u něj učit zručnosti a jemné práci s prsty. Na trhu najdete poměrně širokou nabídku a velký výběr. Ceny se pohybují od několika set po tisíce, záleží na značce, kvalitě, materiálu a vybavení.

nářadí

Co se materiálu týče, máte víceméně na výběr mezi plastovým a dřevěným pultem. Pokud tíhnete k tradičním materiálům a k přírodě a ekologii, zvolíte dřevěný. Je také o něco stabilnější. Dřevo je dřevo. Plastové bývají více vybavené a mají větší počet funkcí.

Co by u ponku nemělo chybět?

·         AKU šroubovák
·         Pilka
·         Kleště
·         Křížový šroubovák
·         Kladívko
·         Klíče
·         Šroubky
·         Matice
·         Hřebíky
·         Svěrák
·         Přihrádky na šroubky

K řadě ponků nabízí výrobce ještě nějaké skládací auto, které můžete rozšroubovat a znovu sestavit v jiný model. Dokoupit můžete také další vybavení, které by se vašemu dítěti mohlo hodit. Například helmu, kotoučovou brusku, vrtačku, sluchátka, pracovní rukavice, motorovou pilu, ochranné brýle, pracovní vestu, baterku a další a další věci. Řiďte se tím, co používáte doma vy. Dítě vás bude chtít napodobovat a bude-li mít stejné vybavení, bude vám pomáhat a bude z toho mít radost.

hračky

Najděte si čas na to, abyste mu ukázali, jak co funguje. Naučte ho točit správně šroubovákem, zatloukat hřebíky, řezat pilkou. Nic mu neudělá větší radost, než když bude spolu s vámi něco společně tvořit a uvidí váš zájem. Ani maminky by se neměly této spolupráci bránit a najít si na děti u ponku chvilku času.