Previous Article Next Article Uvádíme do provozu domácí pekárnu
Posted in Bydlení

Uvádíme do provozu domácí pekárnu

Uvádíme do provozu domácí pekárnu Posted on 10.4.2018
300x250-nocnikosilky8-1429533436.jpg

Domácí pekárnu dnes pořídíte docela levně. V průměru se jejich cena pohybuje kolem 2500 korun, existují i levnější, které toho zas tolik neumí, jsou ale pochopitelně i dražší modely. Obvykle však cena domácí pekárny nepřesáhne 3500 Kč.
chléb a olivy

Recept na perník z domácí pekárny

Dovnitř pekárny se nalije 250 ml mléka, přidá 1 vejce, 10 lžic rostlinného řepkového oleje, 250 gramů třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do perníku, 400 g polohrubé mouky a hrst nasekaných ořechů a rozinek. Navolte program „Dort“.  Některé pekárny program „Dort“ nemají k dispozici, tehdy použijte program „Těsto“, který všechny suroviny řádně prohněte, a pak zvolte program „Pečení“. Za 50 minut bude perník hotov.
čerstvý croissant

Recept na domácí česnekový chléb

Přímo do pečící nádoby uvnitř pekárny nalijete 350 ml vody, kávovou lžičku rostlinného řepkového oleje a následně přidáte 2 lžičky soli, 2 rovné kávové lžičky droždí nebo kvásku (pro kváskový chléb), 3 prolisované stroužky česneku, 310 g hladké mouky, 250 g žitné chlebové mouky a 1 lžičku třtinového cukru. Použijte program na pečení chleba, který trvá zhruba 3 – 4 hodiny. Pekárna těsto důkladně promísí a upeče chléb bez Vaší asistence, zatímco můžete svůj čas věnovat něčemu užitečnému.
jablečný závin a třešně

336x280-erotickepradlo23-1429533360.jpg

Recept na vynikající makový závin

Dovnitř pekárny vložte 150 ml polotučného mléka, 70 ml rostlinného řepkového oleje, 300 g polohrubé mouky, 1 kávovou lžičku droždí, 30 g třtinového cukru, špetku soli a citronovou kůru. Důležité je, abyste do pekárny umístili nejprve tekuté složky a potom teprve ty sypké. Zvolte program „Těsto“, který trvá zhruba 100 minut – těsto se za tuto dobu uhněte a vykyne. Těsto musí být po vykynutí vláčné. Z pekárny jej opatrně vyjměte a rozválejte na silikonovém válu do půl centimetru silného plátu. Na něj nasypte směs máku a třtinového cukru a vytvořte z těsta roládu. Tu vložte zpět do pečící nádoby (nabodněte roládu na držáky bez hnětacích háků), vzápětí pečící nádobu vyjměte z pekárny i s roládou a nechte roládu hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Pak vložte nádobu zpět do pekárny, uveďte do činnosti program „Pečení“ a po 45 minutách je závin hotov.

Uvádíme do provozu domácí pekárnu
4.6 (92.5%)8